onsdag den 6. februar 2013

-3, 00, 02, 4, 7, 10 eller 12 - hvilket tal er du?

Gymnasiet og jeg har siden første skoledag haft et anspændt forhold. Jeg kom lige fra efterskolen hvor jeg havde haft det bedste år i mit liv, og jeg før det havde haft det super godt i folkeskolen. Den eneste person jeg kendte i min kommende gymnasieklasse, var en dreng der var blevet mobbet ud af min klasse, da vi gik i sjette, mener jeg. Fedt grundlag for at starte et nyt sted nans ... Der var mange i min klasse der allerede kendte hinanden, enten fra efterskole eller fra folkeskolen og sport. Jeg synes det var møgirriterende at skulle bruge så meget energi på at lære nogle nye mennesker at kende, når jeg lige have brugt et helt år og en masse kræfter på at lære 110 mennesker at kende ude på efterskolen, og forelsket* mig i 50 af dem!

I folkeskolen fik jeg generelt virkelig gode karakterer, og jeg har aldrig rigtig skulle arbejde for at kunne følge med i timerne. Det ændrede sig dog drastisk efter et år på efterskole (hvor jeg intet skolearbejde lavede), og 1.g ramte mig derfor like a train. Som tiden i gymnasiet skred frem, indså jeg lige så stille og roligt og at jeg nok ikke skulle regne med et 12-tal for noget som helst, anytime soon ... Jeg var en 4'er/7'er-pige, og sådan var det bare. Det var møgfuckingsurt!!! Mine prioriteter har aldrig ligget i den rækkefølge at skolen lå som en førsteprioritet, bl.a. fordi jeg altid har haft så nemt ved det, og jeg havde derfor også svært ved at gøre noget ved mine karaterer, når det hele ikke bare faldt i hak, som det ellers altid havde gjort. Jo jo, der røg da et 10-tal ned i posen her og der, men i fag som spansk, kemi og matematik røg der godt nok også nogle 00'er med. 

Noget af det mest ydmygende jeg nogensinde har prøvet, var i 1.g hvor vi efter 2 måneders tid fik en matematikprøve tilbage og mit resultat fra prøven var 00. Aldrig i mit liv, havde jeg før det øjeblik fået 00 eller 02 i noget som helst. På efterskolen var jeg på det højeste matematikhold og i folkeskolen havde jeg fået 10/10 til min eksamen. En pige fra min klasse fik også 00 i prøven, og hun stormede grædende ud af klassen fordi hun var så ydmyget og ked af det. Det var efter den prøve jeg begik den største fejl i min tid på gymnasiet; Jeg blev ligeglad. Jeg tænkte nå men så fuck da det!! og gad ikke engang kæmpe for det. Når jeg ikke kan finde ud af noget lige med det samme, bruger jeg forsvarsmekanismen fuck det hele og bliver ligeglad, hvilket bare er så ufattelig dumt, for det er i præcis de situationer jeg har brug for at kæmpe aller mest.

I 2.g var jeg lige med i starten af skoleåret, men da vintermånederne nærmede sig, kom en depression også tættere og tættere ind på livet af mig, og gjorde skoledagene ekstra sure. Jeg kom dog alligevel ud på den anden side da foråret brød frem, og nu sidder jeg i 3.g og har kun 29 skoledage tilbage! Efter sommerferien sidste år var det som om jeg lige pludselig kunne se lyset forenden af tunnellen - mine karakterer og mit overskud skød i vejret, og da 2. standpunktskarakterer kom på lectio, var jeg steget en karakter i alt undtagen to fag ... jeg var endda steget to karakterer i nogle fag. Wow, hvem skulle have troet? Seriøst. Jeg troede ikke jeg kunne få 12 i noget som helst ude på gymmi. Det lyder så ynkeligt, men det er rigtigt. Jeg ville ønske jeg havde fået den her attitude mod skolearbejde og moral i 2.g, og at mine studentereksamener ikke kun lå 2 måneder væk. Det er så nemt at være bagklog, og egentlig ligger det mig lige til højrebenet - men jeg vil hellere bare bruge min energi på noget positivt, så det vil jeg gøre.

Jeg glæder mig så sindssygt meget til at stå på den anden side af den største mållinje i mit liv so far, med en studenterhue på hovedet og et kæmpe smil på læberne. Jeg vil ikke lade karakteren i min hue tynge mig eller stige mig til hovedet, for det er bare et tal og jeg ved godt selv at jeg er god nok.

Urgh, så blev det vidst også lige cheesy nok her til sidst. Hvad skal jeg slutte af på i stedet for? Hmm ... PIK!

Kys fra
Nanna

*Ikke som i head over heels, jeg kan ikke leve uden dig, men som i jeg har fået en ven for livet, fuck hvor er du fantastisk!!

13/1 2016 note: Jeg fik 12 i min afsluttende mundtlige eksamen, og det er den karakter jeg er aller gladest for (og mest stolt af) igennem hele min gymnasie tid. Det var i samfundsfag og min højeste mundtlige karakter i faget var ellers et syv tal.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar